Norske mesterskap og klassemesterskap.

Norgesmesterskap arrangeres hvert og år inkluderer egne mesterskap for Singel/Dobbel, Junior, Veteran og Klubblag. Kongepokal tildeles Norgesmester i singel.

Norgesmesterskap tildeles av forbundstyret etter søknad. Se søknadskjema for Norske mesterskap

Terminliste

Oversikt over tildelte mesterskap for sesongen.

Norske mesterskap i bowling singel og dobbel

Norsk mesterskap i bowling singel ble første gang arrangert i 1963, dog bare for herrer. Første mester ble Pål Sæthrang fra BK Skru, Oslo.

Året etter ble mesterskapet utvidet til også å omfatte herrer dobbel og damer singel. De første dobbelvinnere for herrer ble E. Osland og R. Sulen fra Taxi, Bergen, og den først mester for damer i singel ble: Karin Råde, BK Skru, Oslo. Mesterskapet ble samtidig delt i et A-mesterskap og et B mesterskap.

I 1966 ble det også kåret dobbeltmestere for damer som ble R. Bjørklund og R. Nilsen fra BK Strike, Oslo.

Kongepokal ble første gang utdelt i A mesterskapet for herrer i 1969, og første vinner ble Bjørnar Kleven, som spilte for Westend, Oslo. Den første dame fikk Kongepokal i 1979 og det var Tove Walstad som ble mester i klasse A for tredje gang.

I 1998 ble det en vesentlig endring i mesterskapet som nå fikk åpen påmelding for alle herrer med mer enn 150 spilte serier og damer med mer enn 100 spilte serier.

Norgesmesterskap for lag

Dette mesterskapet ble introdusert i 1965 og norske mestere det første året var lagene fra Vesta, Bergen, for damer, og BK Strike, Oslo, for herrer.